Møtereferat 12. mai 2014

Tilstede 17 rotarianere.

Vår president Kai Hansen ønsket velkommen.

3 min. ved Svein Storla: KALVÅG KYSTFESTIVAL

Svein bekrefter selv at han er «båtgal». Han fortalte levende om fjorårets «KALVÅG KYSTFESTIVAL».

Arrangementet finner årlig sted i begynnelsen av august på østsida av øya Frøya på Bremangerlandet, dvs mellom Måløy og Florø.

Der møtte Svein & co et yrende folkeliv både til sjøs og til lands. Cirka 300 båter hadde ankret opp, mange i bredden. Svein var glad for at noen gamle gubber ga dem bryggeplass da han hadde med seg bikkja. Ikke så lett å løfte den fra båt til båt hvis det var litt pålandsvind. Festivalen hadde gjennomgående veldig god mat og topp service. Blant mange danseband så sørget bl.a. Kurt Nilsen og DDE for at flere tusen festglade deltagere var i god stemning både fredag og lørdag kveld. Ikke alle var helt edru ved oppbrudd søndag. Og noen måtte utsette avreisen flere timer da det blåste opp utover dagen.

Alt i alt en flott opplevelse som anbefales alle som er glad i sjø og god stemning.

 

Kai hadde en del kunngjøringer.

Skytetreninga 19.mai faller bort. Vi har troen på at vi slår rotarianerne fra Nes selv uten trening på forhånd :) Denne mandagen blir det vanlig møte på Pers Hotell.

Dugnaden med raking i Sentrumsparken, som vi har utført i en årrekke, overtar kommunen selv fra i år. Vi ønsker innspill fra alle medlemmer med tips om en ny dugnad – helst en som kan bringe midler inn i kassa. To idéer ble lansert på møtet:

  • Å være vakt på Vårdansen. Denne er i regi av Gol Skytterlag som vil få inntektene. Imidlertid hjelper vi gjerne skytterlaget etter å ha brukt skytebanen og utstyret dere gratis i mange år. Vårdansen arrangeres 28.05 – 01.06.2014.  Interesserte bes ta kontakt med Reidar Sviggum.
  • Organisere produksjon og utsetting av søppeldunker. Mange steder i kommunen, særlig utenfor sentrum, er det få søppeldunker. Eventuell utsetting må naturlig nok ligge i løypa til søppelbilen. Lars Riise sjekker litt med kommunen.

Bedriftsbesøket 23.juni i regi av Anders Eidsgaard finner ikke sted hos ham, derimot i nybygget hos Bjørn, se programmet.

 

Einar Sillerud
Referent


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).