Møtereferat 31.mars 2014

Tilstede 17 rotarianere + 1 gjest.

Vår president Kai Hansen ønsket velkommen.

Kai presenterte kveldens gjest: Karoline Rese, 18 år, som går siste året på Gol Videregående. Og er datter av vår innkommende president Per Egil Rese.

KAROLINE RESE – vår utsending på siste Ryla-seminar

Karoline ga oss en svært god gjennomgang av seminaret både i tale og på storskjerm.

Ryla-seminaret fant denne gang sted på Thon Hotell Vettre i Asker. Fra 6. til 9.mars 2014.

I følge Karoline var det tre døgn spekket med hardt arbeide, mye læring og fine opplevelser. Leder for Ryla-komitéen, Erik Ølstad, ønsket velkommen og ledet dem gjennom tre arbeidsdager. Og blant foredragsholderne var det flere kjente fjes:

*RANDI SKAUG. Med lang merittliste i ekspedisjoner til polare strøk og bestigning av høye fjell, deriblant første norske kvinne på toppen av Mount Everest. Fortalte svært levende om å «Sette seg mål – og hvordan oppfylle dem».

*PER EGIL FROSTMANN. Erfaren mann innen ledelse. Holdt foredrag om «Ledelse og motivasjon».

*ALEKSANDER ERIKSEN. Kreatør i reklamebyrå. Satte «Kreativitet» på dagsordenen.

*TROND MORTEN LINDBERG. Direktør for 1300 ansatte i en alder av kun 33 år. Fortalte om hvordan det er å være «ung sjef».

*SVEIN EYSTEIN LINDBERG. Far til Trond Morten. Tips om etablering av egen bedrift og innføring av «Osterwalders Forretningside»….

*ATLE HAGLUND. Handikappet, rullestolavhengig etter å ha blitt overkjørt av trailer som ni-åring. Fortalte om sine opplevelser og hvordan man kan trene seg opp til deltagelse i 7 paraolympiske OL. Blant mange medaljer har han oppnådd 5 OL-gull.

WORKSHOP ble iverksatt over to dager. De ble inndelt i grupper som hver skulle velge et prosjekt/utvikle en ny forretningsidé. I Karoline’s gruppe var blant annet en som jobbet som tolk for døve/stumme. De landet på en app for døvstumme, om hvordan de kunne oppnå kontakt med nødetatene,

THOMAS THORNE var en av de siste foredragsholderne. Det ble en god gjennomgang av «Rotaract». Med fortelling om hva de 180.000 medlemmene står for.

Karoline Rese har gitt oss en fin reise gjennom sin langhelg på Vettre i Asker. Kjempefornøyd med oppholdet. Med alt hun har lært. Og ikke minst med de mange vennskapsbånd hun knyttet med andre deltagere. Gjennom opprettelsen av en ny Facebook-gruppe sikrer de seg kontakt også i årene som kommer.

Vi takker Karoline for foredraget. Og håper hun lykkes i sin drøm om fremtidige studier innen medisin.

 

Einar Sillerud
Referent


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).