Møtereferat 14. oktober 2013

PEISMØTE

Fordelt privat hjemme hos fire av medlemmene, én gruppe hos hver: Ole Sverre, Jan Ove, Tor Olav, Ove.

Vi har ingen detaljer fra alle fire adresser. Men å dømme etter stemningen hos Tor Olav Siggum og kona Ingunn, tror vi det må ha vært bra hos alle.

Hos Tor Olav og Ingunn var vi syv rotarianere pluss vertinnen. Vi kom til et nydelig hjem med spennende eksteriør – flere gode idéer for dem som vil restaurere huset(!). Det var ikke bare Hallingdals høyeste bokhylle som imponerte…

Johannes på fem måneder tok i mot oss. Han er en vakker og sprudlende krabat! Johannes sto for mye av underholdningen, i hvert fall første timen. Inntil babycall på Tor Olav’s mobil overtok med både visuell og hørbar kontakt med minstemann etter at han hadde sovnet. Lærdom fra Gullik fulgte; på en gammel Babycall hadde de fått inn en russisk amatørradio, attpåtil toveiskontakt med både musikk og sang som resultat.

Vi ble traktert med verdens beste vafler, i følge Ingunn var det oppskrifter fra anbefalte klikkmat.no, samt nyrørt syltetøy fra Ingunns mor.

Rundt bordet gikk naturlig nok diskusjonen livlig. Og spennvidden var stor! Flere uker med strålende høstvær penslet oss inn på rypejakta. Ola åtte timers flott jakttur på vidda, skutt to ryper, bare for å møte et par (fra byen?) som påsto at flere hundre ryper hadde fløyet opp foran dem for så å stige høyt til værs(!). Det må vel ha vært en flokk med stær, kanskje like greit at Ola ikke gadd å ta den diskusjonen med dem… Bak Ørterhovda lærte vi om Pengetjernet. Som har et naturlig oppkomme, altså ingen bekk inn, og ingen ut. Derimot skal det ligge ei gryte med penger i tjernet – alle sammen opp og lét! På vestlandet var vi «innom» mange små steder, detaljer fra gamle dager, om gravemaskin og trailer til bunns i fjorden, om ferjer og gamle minner. Og Prekestolen som har 32.000 besøkende årlig, men hvor det først i 2013 har vært en som har fallt utfor. Vi fant ut at det nytter ikke å sette opp gjerde, da skal sikkert noen balansere på toppen av det, og unger som vil klatre på utsiden…

Andre tema var årets elgjakt, sølv og smykker som har kommet til rette, og positiv omtale av boka til Toralv Svarteberg. Som må ha Gols flotteste navn, i hvertfall i følge Gule Sider:

Toralv Antonius Theodor Kroken. Veien var kort til mimring om gamle bygdeoriginaler. Deriblant Rottenikken (med sin svarte kappe og sekk hvor han visstnok stappet slemme barn oppi), Homansbyens Dronning med sin sminke og fargerike klær, og Greven som var både advokat og standupkomiker (på Oslotrikken). Nye asylanter må ha et sted å bo. En av løsningene kan bli Robølevegen som nabo til vertskapet. Kan bli en utfordring. Men uansett hvor, alltid en part som ikke er tilfreds. Enten er det naboene eller asylantene som ikke liker lokaliseringen. Ref bl.a. asylmottaket i Luster i Sogn, ekstremt lang fra nærmeste nabo, butikk, veikryss.

Det ble en sen aften. Og særdeles hyggelig. Og mange vafler i magen. Vi takker vertskapet for alt.

Einar Sillerud
Referent


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).