Møtereferat 9. september 2013

Programfritt og 3 minutt

Det var 19 rotarianere og 1 gjest tilstede.

Kai ønsket velkommen og fortsatte med å minne om invitasjonen til Distriktskonferansen som er sendt ut på epost til medlemmene. Håpet er å fylle 1 buss fra Hallingdal. Han leste også opp et brev fra AG Trond Kleppen der han ønsker å få til et intervalleymøte på Pers den 4. november. Alle klubbene i Hallingdal blir invitert.

Deretter fikk Olav ordet for månedens 3 minutt. Det er nå 3 år siden han fikk diagnosen kreft. Og han har akkurat fått den gledelige beskjeden at han er symptomfri. Olav fortalte om hvordan det var å få beskjeden om at han hadde fått kreft og hele historien fram til i dag. Inn og ut på forskjellige sykehus, flere operasjoner, oppholdt på sjukestugu på Ål og mange turer nedover dalen med Helseekspressen. Det som hele tiden lå under er hvor fornøyd han er med den behandlingen han har fått av det norske helsevesenet; fra fastlegen, sykehuspersonalet, personalet på Helseekspressen og på sjukestugu på Ål. Alle har gjort en fantastisk jobb. Men det må også sies at Olav er en helt utrolig positiv person og pasient. Han ville bli frisk og han ville kjøre buss igjen. Og på sin 66 års dag 9. mars var han igjen bak rattet på Valdresruta, tross advarsler fra både familie og venner.
Olav avsluttet med å si at han har hatt 3 fantastiske år med mange opplevelser; "en fin reise".
Det er kanskje et paradoks at Helsevesenet fikk så mye skryt på selveste valgdagen.

Etter Olavs innlegg gikk diskusjonen friskt rundt bordet før Randi tok ordet og fortalte om sin tur fra Juvasshytta til Galdhøpiggen. Turen startet egentlig i Fjærland med en flott kjøretur over Sognefjellet fram til Juvasshytta. Fra Juvasshytta gikk turen over Styggebreen, opp piggeura til toppen. Der er det ei hytte hvor det selges varme og kalde drikker, mat og souvernir. Hele turen tar 6-8 timer. Og Randi anbefalte turen på det varmeste for alle med middels kondis og god balanse. Ta med brodder.

Håkon Bøygaard
Referent

 


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).