Møtereferat 2. september 2013

Flere bilder ligger i galleriet. Foto: Håkon Bøygaard

Besøk i HALLINGDAL FERIEPARK, ÅL

42 rotarianere tilstede (21 fra Gol Rotary Klubb + 21 fra Geilo Rotary Klubb).

Ingar Dalen tok imot oss i nyåpnede Hallingdal Feriepark. Ingar er daglig leder for DBC AS som har forestått tegning og prosjektering av ferieparken. Et omfattende og spennende prosjekt som vi fikk fornøyelsen å oppleve litt av.

Hallingdal Feriepark ligger ved Hallingdalselva nær Ål sentrum. Den er en helt ny helårs campingplass med komfort, aktivitets- og opplevelsestilbud som går langt utenpå vanlige forventninger til en campingplass.  Hallingdal Feriepark har fått fem stjerner - av fem mulige - fra NHO Reiseliv.

Ingar tok oss med på en interessant omvisning. Her var det virkelig store forandringer fra gamle Ål Folkepark, bare 4H-fjøset og stallen står igjen.

Foreløpig er det oppført 18 nye elvehytter for 6 eller 8 personer. Vi fikk ta en titt inn i to av dem. Mye glass mot elven,  lyst og stilig med peis og varmekabler. Dette er noe helt annet enn en vanlig campinghytte! Nye oppstillingsplasser for bobiler/campingvogn, til sammen 160 plasser, med flotte gressmatter og nyplantet omkring.

Hele ferieparken er så full av aktiviteter at du kan trenge ferie etter å ha vært her! Høyt&Lavt zip line, 11 meter høye Hallingkastet lekeklatrepark, Hurramegrundt innendørs lekeland i tre etasjer, besøksgård med dyr, traktorkjøring og budeier, aktivitetsløyper, ballspill, klatrestativ for de minste, fiske, kanopadling, sykling. Og eget amfiteater til show, underholdning og konserter...

Den største og råeste klatreparken du finner nord for Oslo. Mer enn 50 apparater på stolper og i trær! Mange forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad. Miniløyper for de aller minste, ekstremløype for de tøffeste, og mange løyper midt i mellom. Ingar har testet alt. Mange vil trenge neste to timer for å komme igjennom hele løypa.

Navnevalgene fikk mange til å trekke på smilebåndet.Glasastripen er en elvepromenade. Fidospa er dusjfasiliteter for hunder. Nærbutikken heterGladligvarer. Og i underetasjen i hovedbygget fant vi Spiskompetanse som ganske riktig er et stort og flott felleskjøkken, innbydende med bl.a. både strøm- og gasskomfyrer. Sanitærrommene består av både felles avdelinger og man kan leie sitt eget private dusj-/sanitærrom for en uke av gangen. Barna har egne barnedusjer, barnedoer, gamle sinkbaljer til spebarna – og veggene er dekorert med flotte barnemotiv.

Etter omvisningen tok vi alle plass inne i restauranten. Et flott sted, innbydende med en blanding av gammelt og nytt interiør, mye glass, peis, vinutstilling i gulvet(!) mm. Kokken er headhuntet fra Holms Hotell. En stor lammeburger med tilbehør satte vi stor pris på et en lang runde i ferieparken. President i Geilo Rotaryklubb avrundet med takk-for-maten tale på vegne av begge Rotary klubbene.

Initiativtager og største investor er Torstein Berg. Han har fått med seg en rekke andre investorer som har tro på prosjektet. Aksjekapitalen i selskapet er på kr 50 millioner og totalt er det investert kr 100 millioner. Foreløpig. Mange tror riktignok at prosjektet er risikabelt og for omfattende - med Hallingdals spinkle befolkningsgrunnlag i tankene. Men beliggenheten midt mellom Oslo og Bergen og god markedsføring taler for en positiv fremtid for ferieparken. Likeledes et voksende eventmarked med bedrifter som krever stadig mer av aktiviteter. Vintersesongen skal det også satses. Ål kommune og øvre Hallingdal har svært mange aktiviteter og arrangementer, Liatoppen og Ål alpinanlegg arrangerer mange av dem. Og kombinasjonen av sportsarrangement i regionen og opphold/overnatting i Hallingdal Feriepark virker innlysende – og forlokkende for både de aktive og familie/venner som er med.

Ingar Dalen presiserer at ferieparken retter seg ikke mot langtidsleiemarkedet (ref «spikertelt»), men primært mot ferieturister og grupper fra inn og utland. Som trolig vil ønske å komme tilbake mange ganger. Vi takker for en fin opplevelse og ønsker Hallingdal Feriepark lykke til!

Einar Sillerud
Referent


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

FAKTA OM ROTARY

Globalt finnes det i dag over 34000 klubber med 1.2 mill medlemmer i mer enn 200 land og regioner. Norge har for tiden  324 klubber med vel 12500 medlemmer. På verdensbasis er Rotary inndelt i mer enn 500 distrikter, hvor hvert av disse igjen består av 30 til 60 klubber. Norge er i dag oppdelt i 6 distrikter. 
H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotarydistrikter og Paul Harris Fellow.
 

4-SPØRSMÅLSPRØVEN

Om saker vi tenker, sier og gjør: 

1. Er det sannhet? 
2. Er det rettferdig overfor alle det angår? 
3. Vil det skape forståelse og bedre vennskap? 
4. Vil det være til beste for alle det angår? 
 

ROTARYS MOTTO:

"Service above Self"

Rotarys idé er at medlemmene skal arbeide for en mer menneskelig samfunnsutvikling, hvor det tas hensyn til og vises respekt for det enkelte menneske og ethvert ærlig arbeid. 
 

OM DISTRIKT 2310

Rotary distrikt 2310 er det største av 6 distrikter i Norge. Det dekker Oslo, kommunene Asker og Bærum i Akershus samt Buskerud fylke. Distriktet har Skandinavias eldste og største Rotaryklubb - Oslo R.K. som ble chartret 1. juni 1922, og som har over 200 medlemmer. 

Distriktet dekker et område på 15. 679 kvadratkilometer, mens den lengste avstanden mellom Rotaryklubbene er 350 km (Oslo - Geilo). Det er 55 klubber i distriktet vårt. Klubbfordelingen er Oslo (25 klubber), Asker (3), Bærum (8) samt Buskerud (24).