Toppbilde

Feirer Nordens dag over hele Norden

Bilde
Foto: Norden.no

Fredag 23. mars feires Nordens dag med en rekke arrangementer over hele Norden.

(Publisert på Norden.no)
Nordens dag er en anledning til å se fremover, til å snakke høyere om hvordan Norden påvirker hverdagen vår og om hvorfor vi trenger mer samarbeid, ikke mindre, sier Foreningen Nordens styreleder Rune Mørck Wergeland.

I et innlegg som blir publisert i flere medier forbindelse med Nordens dag, tar Mørck Wergeland til orde for å styrke samarbeidet mellom de nordiske landene. Han vil også på tre brennaktuelle områder for Norden-politikken i tiden fremover.  

 

Ni av ti kaller nordisk samarbeid viktig
– I år har Foreningen Norden, som i sin tid tok initiativet til både et felles arbeidsmarked og Nordisk råd, gått inn i vårt 100. år. På mange måter er dette et jubileum for hele det moderne nordiske samarbeidet – noe som gir oss desto større grunn til å feire.

Foreningen Norden jobber for en enda tettere integrasjon mellom de nordiske landene. En undersøkelse fra 2017 viser at det nordiske samarbeidet har bred støtte i folket: Hele ni av ti omtaler samarbeidet som viktig eller svært viktig.

Markerer dagen en rekke steder
Tradisjonen tro oppfordrer Foreningen Norden alle norske kommuner til å flagge i anledningen dagen og en rekke kommuner har bekreftet at de vil heise de nordiske flaggene. Både utenfor Stortinget og på Karl Johan feires dagen med henholdsvis flagg og bannere.  

Flere av Foreningen Nordens lokallag arrangerer også foredrag, quiz, litteratur-kvelder og nordiske gjestebud i forbindelse med Nordens dag. I Trondheim avholder Foreningen Norden Trondheim et stort seminar 21. mars.

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg nyheter pr epost:

Registrer epostadresse