VÅRPROGRAM 2016: TANGO, FINNISH NIGHTMARES OG JAPANOMANIA

Bilde
Foto: Finno.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finsk-norsk kulturinstitutt har gleden av å introdusere vårt vårprogram 2016. Noen av kulturvårens høydepunkter er:

Vi begynner året med sterkt og varierende musikkprogram, når den finske gitaristen Olli Soikkeli framtrer på Djangofestivalen i Oslo den 22. januar. Den 5. februar står den samiske rapperen Ailu Valle på Riksscenen og introduserer sin politisk engasjert musikk til publikum i Oslo. Den 19. februar overtar finsk tango Litteraturhuset, når to av de mest berømte finske folkemusikere, Maria Kalaniemi og Timo Alakotila, framtrer sammen med oversetter og musiker Tor Tveite. I tillegg holder akademiforsker Antti-Ville Kärjä foredrag om hvordan tangoen ble overført fra latinamerikansk til finsk kultur. Kvelden avsluttes med dokumentarfilmen Midsummer Night’s Tango.

Våren fortsetter med spennende foredrag. Som vanlig er det finske deltakere i de populære Pecha Kucha –kveldene på DogA i Oslo. Den 7. april skal Karoliina Korhonen fortelle om sin populære tegneserien Finnish Nightmares som illustrerer situasjoner som finner opplever som ubehagelige. Den 2. juni får vi høre om hvordan den japanske cosplay-kulturen har blitt så populær i Finland, når Sofia Flinck, en erfaren cosplayer selv, står på scenen. Dette er en spennende startskudd for sommerens utstillingsprogram på Nasjonalmuseet med japansk tema.

Konstmuseet Ateneum i Finland og Nasjonalmuseet i Norge fortsetter å samarbeide i 2016, når utstillingen om japanomania i nordisk kunst og design åpner først i Helsingfors i februar og så i Nasjonalmuseet og Kunstindustrimuseet i Oslo i juni. For første gang vises den japanske kunstens mangfoldige innflytelse på nordisk kunst og design omkring 1900. Verk fra Gerhard Munthe, Thorvald Bindesböll, Bruno Liljefors og Helene Schjerfbeck presenteres sammen med verk av pionerer som Monet, Gauguin og van Gogh.

Vil du ha vårt trykket programhefte? Heftene våre kan fås blant annet på Litteraturhuset, Kunstnernes hus, Deichmanske Biblioteket og DogA - Design- og arkitektursenter. Du kan også hente programmet fra kulturinstituttet (Wergelandsveien 23B, Oslo) eller kontakte oss per e-post info@finno.no.

Vi takker våre annonsører: Isku, og Tallink Silja Line!

Finsk-norsk kulturinstitutt ønsker deg en spennende kulturvår!

Bilder: 1. Maria Kalaniemi og Timo Alakotila. 2. Gunnar Berndtson: Ja og nei, hvilestund i atelieret, 1879. Detalj. Konstmuseet Ateneum. Bilde: Finlands Nationalgalleri / Kirsi Halkola. 3. Olli Soikkeli. 


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse