Nå er kalenderen klar

Bilde

Det er blitt en årlig tradisjon at Norjalais-suomalainen liiito/Norsk-finsk forbund utgir en kalender. Temaene varierer fra år til år. Mens årets kalender har hester- og hestehold som gjennomgangsteam, er kalenderen for 2013 viet båter.

Det berømte bildet av Magnus Pedersen fra Vestre Jakobselv i rorhuset på "Bølgen" er valgt til omslagsbilde. Dette bildet er tatt av kunstneren Arvid Sveen i mars 1977.  Bildet var en av seks som vant Posten Norge og VGs landskonkurranse "Norge 2000 - Bilder fra hverdagen". Dermed kom Magnus Pedersen og "Bølgen" også ut som frimerke 9.9.99.
Redaktørene av 2013 - kalenderen, Maarit Garvo, Vadsø og den finske presten i Norge, Carita Jansson, Oslo, med Raija Nakken, Stavanger som konsultativt medlem, har funnet fram til et mangfold av båtbilder, med fortellende tekstfelter.

Kalenderen for 2013, som selges i noen bokhandlere og kan kjøpes ved å ta kontakt med de enkelte norsk-finske lokalforeninger, er trykt i et begrenset opplag, og inntekten fordeles på forbundet og de lokale norsk-finske foreningene rundt i landet.
Kalenderen kan også kjøpes direkte fra vår nettbutikkBildet viser Carita Jansson (t.v.) og Maarit Garvo.


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse