Nyheter

Sommerdansen er i gang

Bilde
Sommerens første dans er i gang i teatersalen. Et stort antall sommerdansere møtte opp. I tillegg til Buttekvern dansere kom også dansere fra Moelv, Gjøvik og Velferden Seniordans på Hamar. En hyggelig aften med bare positive dansere. Velkommen igjen til alle. Det var også meget hyggelig for danselederene med så mange. Vi satser på like mange neste dansedag.

Dansetreff i teatersalen

Bilde
Dansen går lystig i teatersalen.
Alle gikk inn for å hyggelig seg og prate sammen, dansen sto dog i fokus og det fantes ingen dødpunkter. Her gjelder regelen om at det viktigste ikke er å vinne, men å delta. Det viste seg at dette ble etterfulgt. Salen var full fra første tone og fram til bespisningen. Bare smil å se over hele golvet.

Dansetreff i Brumunddal

Bilde
Danseledere i BS Kåre og Asta Opheim, Kari Marie Gundersen, Bjørn og Turid Hansen
Klikk på linken for å se mer:

https://www.ringsaker-blad.no/brumunddal/ringsaker/video/forebygging-med-rytme-og-stil-gir-en-hvile-med-humor-og-smil/v/5-79-84373

Buttekvern Seniordans inviterte til Dansetreff i teatersalen i Brumunddal. Invitasjon gikk ut til Brøttum, Mesnali, Moelv og Velferden Seniordans på Hamar. Inklusiv Buttekvern sine medlemmer møtte det 116 dansere til treffet.
Asta Opheim, som leder i arrangements komiteen ønsket velkommen til en times dans fra kl 11 til kl 12. Så var det matpause med rømmegrøt, spekemat og saft. Kaffe og kaker ble også servert.
Etter bespisningen var det påny 1 1/2 times dans frem til kl 15. Før alle reiste hver til sitt ble "åresalget" og trekningen av gevinster gjort. De fleste vant ingenting, mens noen vant vin, blomst og fruktkurv.
Dansen ble ledet av Bjørn og Turid og Asta og Kåre.
Styret takket komiteen og danselederne for innsatsen og som takk for fin innsats fikk alle hver sin blomst.

Julekomiteen 2016

Bilde
Årets komite 2016
Vi må få takke julekomiteen for nok en fin avslutning. Dette var den 7.gangen med juleavslutning i Teatersalen.

Hyggelig å treffe alle seniordanserne på dansegolvet samtidig.

GOD JUL TIL ALLE SENIORDANSERE I BUTTEKVERN SENIORDANS.

Juleavslutning i teatersalen 16.12.16

Bilde
Buttekvern Seniordans hadde i år juleavslutning i Teatersalen.

Vi startet kl. 1700, mange kom i god tid og komiteen sto klar.
Det ble servert julegløgg med pepperkaker ved ankomst. Gjestene ble ønsket velkommen av Marit E og Torild N og vist inn til pyntede langbord i Teatersalen.
Vi var 70 som kom forventningsfulle og i godt humør til en forhåpentlig hyggelig juleavslutning.

Asta ønsket velkommen og orienterte kort om programmet utover kvelden.
Alle ventet på dansen og den ble startet av Turid og Kari Marie.
Folket svingte seg etter hyggelige julemelodier og tiden gikk fort.
Etter stor aktivitet på dansegulvet var folk klare for mat. Det ble servert biff stroganoff med både vin/øl og mineralvann. Alt etter behov og ønske. Det var rikelig av alle slag og maten var god. Steinar overrakte blomster til danselederne og til komiteen.

Etter maten var det i gang med dansen igjen. Nå var det Kåre og Asta som hadde instruksjonen.

Siste post på programmet var kaffe og kaker. Samtidig med kaffen gikk salg av årer, åresalget gikk strykende og det ble fort utsolgt. Gevinstene var mange og populære. Alle gikk fornøyd hjem, men noen vant dessverre ikke. Bedre lykke neste gang.

Vi må få takke julekomiteen for nok en fin avslutning. Dette var den 7.gangen med juleavslutning i Teatersalen. Hyggelig å treffe alle seniordanserne på et dansegolvet samtidig. GOD JUL TIL ALLE SENIORDANSERE I BUTTEKVERN SENIORDANS.

Avslutning høstsemesteret

Bilde
Gruppe «tidlig onsdag» med team Hansen i spissen hadde siste øvelse før jul onsdag den 14.12.
Det ble en times dans med spesiell vekt på de dansene som skal brukes fredag.

Deretter var vi invitert hjem til Odd, som har bolig like i nærheten. Der ble det en «avslutningskaffe» med deilige kaker som noen av damene på partiet hadde bakt. Odd hadde pyntet og gjort det koselig i huset til vi kom, og kaffen var klar. Kakene smakte fortreffelig, kaffen gikk unna og stemningen steg.

Odd hadde overraskende invitert Gunnar som bidrog med taffelmusikk.
Vi sang julesanger, og Lise bidrog med en selvlaget sang. Alle fikk utdelt en julehilsen med nummer på, og en fruktkurv var gevinst. Turid hadde «på lur» en «Sjokoladequiz» som skapte både hodebry og god stemning.

Danselederne ble takket og overrakt blomster og gave. Og Odd ble takket med en fin blomsterdekorasjon og vin for at felleskapet fikk bruke stuene denne kvelden.
Praten gikk livlig, ingen ønsket å bryte opp før klokken 21. Da var det enighet om at det hadde vært en god dansehøst og en fin avslutning.

God Jul!

BS på revytur til Nes Kulturhus

Bilde
Storsalen Nes kulturhus
59 forventningsfulle seniordansere fra BS møttes kl 0900 på Buttekverntunet eldresenter for avreise til Nes Kulturhus, Årnes. Vi skulle se forestillingen En jul i gamle dager.
Salen var full og vi koste oss gjennom hele forestillingen. Denne viser hvordan juleforberedelsene foregikk på en storgård i gammel tid. Sang og musikk spilte en vesentlig rolle i revyen og hadde med seg flere av våre mest kjente og kjære julesanger.
Rundt 50 skuespillere fra 8 til 80 år sto på scenen inklusiv et stort orkester med mange profesjonelle musikere.
En meget god og fin forestilling.
Alle samlet seg i bussen og vi reiste videre til Hildes Gardsbutikk for bespisning. Julemat fra fat med dessert og kaffe. Det var rikelig til alle. Et utsøkt måltid til sultne sjeler. Under maten ble vi underholdt av et tre manns orkester.
Kl 18 var alle på plass i bussen og kursen gikk nordover til Brumunddal hvor vi ankom19.30.
Takk for en hyggelig dag.

Dansetreff på Brøttheim

Bilde
Dansetreff på Brøttheim 10.11.16

Brøttum og Mesnali seniordans inviterte seniordanserne fra Moelv og Brumunddal til dansetreff på Brøttheim. Totalt var vi 74 dansere.

Ute var det kaldt, men innenfor døra ble vi møtt med varme og smilende, festkledde arrangører.
Ann-Turid Hustad ønsket velkommen og redegjorde for kveldens program.
Asta og Kåre Opheim ledet dansen på inspirerende og humørfylt vis. Ringen av dansere fylte hele den store, flotte salen, og det varte ikke lenge før alle ble «varme i trøya» og fulgte godt med i svingene.
Aktive seniordansere bruker mye energi, og har behov for påfyll etter danseøkter, noe arrangørene var godt forberedte på. Vi ble servert en velsmakende thai-suppe med brød til, og diverse deilige bløtkaker og kaffe til dessert. Stemningen rundt bordene var høy, og praten gikk for fullt. Ved ankomst fikk alle gjestene et lodd, og etter maten ble mange blomster, Azalier, loddet ut.
Formannen i Buttekvern seniordans, Steinar Lier, takket for maten og roste arrangørene for et flott tiltak! En vel fortjent blomsterbukett ble overrakt til vertene v/Ann-Turid Hustad.
Musikken spilte opp, og vi danset en god time til. Det var varierende danser på «menyen», også undervisning av dans som åpnet latterdøra på vidt gap! Siste dansen med Erik Byes vandringsvise,roet det hele ned og gav oss noe å tenke på?

Ann-Turid takket for deltagelse, takket det dyktige kokkelaget og overrakte en blomst til dem v/Turid Ørbek.
Asta og Kåre fikk sin vel fortjente takk og hver sin blomst for flott utført danseledelse.

Hjertelig takk til Brøttum og Mesnali seniordansere !

Ref.

TWH

http://web.seniordans.no/ostlandet/hedmark/973-sittedans

Sittedans kurs for elever ved Ringsaker videregående skole/helsefag ble 27/10/16 kurset i sittedans.
Logg inn på vedlagte link

http://web.seniordans.no/ostlandet/hedmark/973-sittedans

SN Region Hedmark danseledertreff 14. - 15.10.2016

Bilde
Fint foredrag.
Seniordans Region Hedmark inviterte til danseledertreff på Scandic Elgstua hotell Elverum. I år ble også noen trofaste og flinke dansere inviterte. Det var seniordansere fra sør-Odal, fra Hamar, fra Våler, fra Elverum, fra Tolga, fra Os og fra Brumunddal. I alt var vi 28 deltagere.

Dansen ble ledet av vår dyktige utdanningsleder Asta Opheim og hennes mann Kåre Opheim på en tydelig og morsom måte! Vi danset mange og varierte danser i løpet av fredag og lørdag frem til lunsj. Inn imellom «slagene» koste vi oss med god mat, frukt og kaffe og kaker. Praten gikk livlig, og vi stiftet nye bekjentskap.

Fredag etter lunsj hadde danseleder og tidligere sykepleier og høyskolelektor, Kari Marie Gundersen, et meget aktuelt og interessant foredrag. Hun er spesialutdannet i geriatri og dement sykdom, og formidlet aldringsprosessen og hva som skjer med oss når vi blir eldre. Vi blir stivere i ledd og muskler, får smerter og blir mer eller mindre glemske. Men vi kan selv gjøre en del for å utsette eller lindre plagene ved å holde oss i bevegelse. Da er seniordansen topp, for her må vi bruke både hode og kropp! Og ikke minst bruker vi lattermusklene og har det trivelig sammen!

Dette har vært både nyttige og hyggelige dager, og med i bagasjen har vi fått ny giv og inspirasjon til ledelse og dans!

Ref.
TWH

Denne siden inneholder mer info:

 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 21/10-2017

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: