Velkommen

Burg Buskerud

Bilde

BURG er for alle barn og unge med revmatisk sykdom og deres familier.
Vi har aktiviteter for deg mellom 0 og 35 år. Blant aktiviteter som arrangeres av fylkesgrupper eller nasjonalt kan vi nevne; pizzakveld, familiesamling, behandlingstur, tenårings- og ungdomsweekend, informasjonsmøter, likemannsarbeid og varmtvannstrening.


Hvem kan være medlem?
Alle som ønsker å være med i BURG eller støtte vårt arbeid kan være medlem i BURG, uansett alder.
Derimot kan visse aktiviteter være aldersbestemt.

Hva gjør BURG?
BURG samarbeider med ulike partnere for å bedre situasjonen for barn og ungdom med revmatisk sykdom.
To av de viktigste er NAKBUR (Nasjonalt Kompetansesenter for Barne- og Ungdomsrevmatologi) og paraplyorganisasjonen Unge Funksjonshemmede. BURG arbeider for å bedre livsvilkårene for barn og unge med revmatiske sykdommer, og deres familier å bedre behandlingstilbudet å styrke forskning å spre informasjon å bedre tilbudet i barnehage og skole å bedre tilbudet for unge i etableringsfasen å skolere våre medlemmer og tillitsvalgte nordisk og internasjonalt samarbeid.

 Medlemsfordeler
Aktivitetstilbud lokalt og/eller sentralt - turer, kurs, varmtvannstrening Informasjonsmateriell Likemannstjeneste (noen å snakke med) Bladet Revmatikeren 6 ganger årlig, med egne BURG-sider Medlemsblad fra BURG 2 ganger i året Rabatt på reiser til Reuma-Sol Økonomiske fordeler: rabatt på bensin, strøm, forsikring Les mer om medlemsfordelene hos Norsk Revmatikerforbund Revmatisk sykdom hos barn og ungdom Den mest vanlige revmatiske sykdommen hos barn (under 16 år) er barneleddgikt. Barn kan også få andre diagnoser som blant annet bektherev, psoriasisleddgikt, lupus og bindevevssykdommer. Barneleddgikt er en sykdom som opptrer i flere varianter. Noen får problemer i bare ett eller to ledd og blir forholdsvis fort friske. Andre kan angripes i mange ledd og bære sykdommen med seg i lang tid.Hvert år får rundt 150 norske barn revmatisme. Man regner med at det er over 1500 barn og unge under 18 år med en revmatisk sykdom her i landet. BURG der du bor BURG har gruppe eller kontakt-person i alle fylker. Se våre fylkessider for nærmere informasjon om BURG i ditt fylke. BURG Norge har en egen sekretær som sitter i NRFs administrasjon i Oslo. BURG-sekretæren kan gi ytterligere informasjon om aktiviteter, og navn og adresser på lokale kontaktpersoner. Ta kontakt om det er noe du lurer på.Vi jobber med informasjon og interessepolitiske saker og har stort fokus på mestring og selvtillit i våre aktiviteter.

 Del denne siden på Facebook: