Påskeskirennet 2009

For 11. gang ble det arrangert påskeskirenn på Brumundvollen av Brumund Vel. Påskeskirenn på Brumund har lange tradisjoner da det tidligere ble arrangert renn av Bygde-Ungdoms laget i en årrekkke.

202 personer deltok på til sammen 50 lag i årets utgave av påskeskirennet. Blide påskeferierende møttes på Brumundvollen for å gå den lille rundløypa hvor familielag og vennelag hvert år rusler fra post til post for å knekke påskenøtter. Mange av lagene har fantasifulle navn som Kalorikampen, Kampala, Nevekampen, Tittelforsvarerne osv
Denne gang måtte man f.eks svare på hvor mange kilo søppel en norsk familie produserer i løpet av et år, hvorfor Møssmørbakken heter Møssmørbakken og hvilket år Bergensbanen ble åpnet. Med andre ord: Ikke bare enkelt.
Det var 8 spørsmålposter og en post hvor deltakerne måtte kaste snøballer på blikkbokser – i fart og på ski. Og så kunne man kose seg med kaffe og vaffel og alle barna fikk gratis saft.

Etterpå var det premieutdeling hvor alle fikk premie, og medalje laget i tre. For mange er det viktig å ha alle års medaljer hengende på veggen i hytta.

Vi takker Arrangements-komiteen i Brumund Seter vel for et fint gjennomført arrangement, og en stor takk til Solvår og Ragnar Jensen stilte som stilte hytta si til rådighet for arrangementet som vanlig.

prenn_2009_1c
Lenge før rennet startet, var arrangørene i gang med vaffelsteking.

prenn_2009_2
Ragnar Jensen informerer om gjennomføring av rennet.

prenn_2009_3
Lang kø med lag som venter på å få starte.

prenn_2009_4

prenn_2009_5

prenn_2009_6
Den praktiske oppgaven bestod i å treffe to blekkbokser med snøballer mens man var i fart på ski.

prenn_2009_7
Salg av vafler og kaffe, og utdeling av gratis saft.

prenn_2009_8
Etter å ha fullført rennet koste folk seg i sola.

prenn_2009_9
Klart for premieutdeling. På kjeppen henger de hjemmelagede tremedaljene.

prenn_2009_10
Solvår Jensen leser opp de riktige svarene på spørsmålspostene. Det var ingen som fikk full pott. Av 12 oppnåelige poeng (8 på spørsmål, og 4 på snøballkasting) var den høyeste poengsummen 8 poeng.

prenn_2009_11

prenn_2009_12
En ung deltaker mottar sin medalje, krus og pose med småting i.
 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 28/4-2009

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook: