Toppbilde

Aktivitetsmuligheter i Brumundområdet

Brumundkampenområdet byr på mange fine naturopplevelser hele året. Nedenfor er det listet noen av de muligheter som finnes.

Badedam

Bilde
Ved farmenvollen er en gammel fiskedam gjort om til badedam.

Hvor? Kjør fra informasjonstavla ved setervollen i retning Brumundkampen. Følg skilting til parkering ved Farmenvollen. (Fra informasjonstavla første vei til høyre, så første til venstre og på nytt første til venstre). Følg deretter gulmerket sti ned til dammen. Stien er gruset opp slik at det er mulig å kjøre barnevogn. Det er ca. 300m å gå fra parkeringsplass.

Badedammen ble for noen år siden gravd dypere, og det ble kjørt på sand i mesteparten av dammen. Det ble også hugget kraftig slik at det nå er åpent og solrikt rundt dammen. Det er senere lagd flytebrygge og en fast brygge på sørsiden av dammen. Det er også plassert ut tre bord/krakker ved dammen. På østsiden er det en utedo.

Dammen er grunn på nordsiden, og brådjup ved demningen. Største dybde er ca. 1m og 80cm.
Vær obs i den østre delen av dammen der det ligger en stor sten like under vannskorpa.

Bildet viser flytebrygga på badedammen.

Stier

Bilde
Rondanestien passerer ved Brennsetra, noen kilometer øst for Brumundkampen. Turistforeningen har blåmerkede stier i området som går mot Brumundsjøen, Målia, Nybygda og Brennsetra. Disse stiene er tegnet inn på turkartet Hedmarksvidda.

I tillegg har vel-foreningen stått for rydding og merking av stier i lokalområdet rundt Brumundkampen og mot Høgbakken og Gutåsen. De gulmerkede stiene er forsøkt lagt til så tørre partier som mulig, og byr på fine turopplevelser i nærområdet. Det er satt opp kart over disse stiene ute i terrenget ved noen stikryss og der stiene starter fra bilvei.

Les mer: Stikart

Ski terreng

Bilde
Hedmarksvidda og Brumundområdet har et godt tilbud med fine skiløyper. Det er løyper i området rundt Brumundkampen og Lavlia, mot Gitvola og Målia, og mot Furnes. Løypene gir gode variasjonsmuligheter for skiturene. Se skikart her.

Målia er det turisthytta med servering som er åpen på lørdag og søndag, samt i vinterferie (Hedmarks vinterferie) og påsken. Dette er et fint turmål for mange.

Det er WEB-kamera med værinformasjon på Stenfjellhytta , Budor og på skistadion ved Gåsbu

Bildet viser løypa på toppen av brumundkampen.

Akebakke

Bilde
Oppe på Brumundkampen vest for Brannvakthytta er det en akebakke. Bakken blir preparert med løypemaskin og er et fint aktivitetstilbud til de som vil ake, kjøre kjelke, kjøre snowboard eller på ski. I vinterferien arrangeres det fakkelrenn i bakken.

Bildet viser ordfører Einar Busterud som på ski åpner akebakken i februar 2005.

Mammuthuset

Langs Gåsbuvegen i Vangsåsen like ved Vangseter noen kilometer nedenfor Gåsbu har Ole Nashoug bygget et Mammuthus på småbruket sitt. Nashaug har hele livet vært lidenskapelig opptatt av geologi og Mammuthuset er en drøm som for han har blitt realisert.
Sentralt i utstillingen er to mammuter. Mammutene er bygget i naturtro størrelse og kledd i moskusskinn fra Sibir.
Les mer her.

 Del denne siden på Facebook: