Velkommen til Brumunddal mannskor

Bilde

Brumunddal arbeidermannskor ble stiftet 28. februar 1932 av foreninger tilsluttet Folkets Hus i Brumunddal. Korets første dirigent var Reidar Thorsrud opprinnelig fra Valdres. Thorsrud kom til Ringsaker som lærer, først noen år i Brennlien krets og senere var han lærer på Brumund Skole.

Navnevalget var mange ganger oppe til drøftelse på årsmøtene fram til 1974. Fra da ble det vedtatt et nøytralt navn og koret ble hetene Brumunddal Mannskor. Koret forsatte sin tilknytnig til Norsk Arbeidersangerforbund fram til 1997. Koret sto så i noen år uten tilknytning til et forbund, men er nå tilsluttet Norges Korforbund.

Koret har i alle år holdt det gående uten avbrudd og har i dag ca 30 sangglade menn som møtes hver mandag på Ringsaker Videregående skole i Brumunddal. Vi synger mange sjangere slik at repertoaret er varierende. Alt fra tradisjonell mannskorsang, kirkemusikk, viser og mye mer.

Vi er bekymret for mannskorbevegelsen og ser svært gjerne at flere sangglade menn oppsøker oss. Det er enkelt å bli medlem i Brumunddal mannskor. 

Les mer: Vi trenger rekrutter

 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 3/1-2018

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook:

tipping.jpg 20/1-2020