Felleskonsert Våryre Karer

Et nytt år og semester er i gang

Koret hadde sin første øvelse på det nye året 4. januar. Nye oppgaver venter.

Prosjektet som vil ta mest tid blir nok felleskonserten vi skal ha sammen med Næren og Fagen. En ny oppsetting av Våryre Karer i kor blir det 21. og 22. mai henholdsvis i Veldre Kirke og Hamardomen. Her blir det nå flere fellessanger enn i tidligere konserter, men hvert kor får også plass til engne sanger.

Geir har sendt over øvingsfiler til fire fellessanger som dere finner under fanen stemmeøving øverst på sida. I tillegg har Geir oversendt filer fra Erik Brænden. Derfor er det dobbelt sett på noen av fellessangene. Velg den fila du vil. Steel Away er ny. Stemmene til Ave Maria, en sang vi hadde på den forrige konserten. finner du også. Denne fila får dere ikke åpnet på bl.a. iPAD. Last ned midispiller fra appstore og åpne fila der. I tillegg kommer Midnattsol og Slavekoret bl.a. Dette er stoff vi har kjenskap til fra før.

Bruker vi øvingsfilene og pugger tekster går innøvingen raskere - kanskje kan vi framføre konserten uten noter!

Første fellessamling blir lørdag 16. januar på Ringsaker Videregående skole fra kl. 10 til 16:00. Mat og drikke besørges hver enkelt.

 

Fellesøvelse 29. februar - Våryre Karer i Kor

Det var fellesøvelse i Brumunddal i går, 29. februar med bra frammøte fra alle tre korene. Erik og Geir loset oss gjennom noe av programmet vi skal framføre på konsertene 21. og 22. mai.

Sangene "Go Tell it on the Mountain" og "Liten fuggel" ble behørig gjennomgått. Hør på vedlegget av "Liten fuggel" og spesielt endringen som Erik foreslo ca. 2 min og 30 sek. ut i sangen.

Ave Maria - (stemmene finner du under "Stemmeøving" øverst på sida) og Midnattsol ble også berørt. Uvant foredrag på Midnattsol, men dette lover alikevel bra og vi er i god rute.

Litt usikkert om "Ride on, King Jesus" blir med. Hva er din følelse for den?

 

 

Innkallelse til fellesøvelse

Det blir ny fellesøvelse på Brumunddal videregående skole

LØRDAG 9. APRIL FRA KL. 10:00 TIL KL. 15:00

Tiden fram til konsertene går fryktelig fort. Vi har kommet ganske langt med de fleste fellesnummrene så vi kan vel fint kalle det å være i rute. Det er veldig viktig at alle møter til denne fellesøvelsen slik at alle får en skikkelig gjenomkjøring.

Møt så godt forberedt du kan med åpent sinn og positiv innstilling. Det gjør ingen ting om du kikker litt ekstra på teksten. Har tro på at dette blir bra.

Ta med deg drikke og ev. noe å bite ti. Se forøvrig kalenderen

 

 

Fellesøvelse 9. april

Bilde
Noen av de våryre karene

I dag, 9. april har mannskorene Brumunddal, Næren og Fagen vært samlet til fellesøvelse på skolen. Alle tre dirigentene, Geir, Jon og Erik, var møtt fram for å få sangene innenfor huden på "våryre sangere".

Desverre var det tynt i enkelte stemmegrupper, og bedre ble det ikke utover dagen, men slikt rår en ikke over. Sykdom er en ting, andre gjøremål utenom sangen gjør prioriteringer ofte vanskelig.

Men, men, vi som var på øvelsen fikk en god gjennomkjøring av aktuellt stoff. Det låt fint i enkelte partier også. Så stå på. Tekstproblemer gjør det vanskelig å følge dirigenten. Her er det jobb å gjøre og den jobben gjør du best hjemme.

Neste fellesøvelse blir mandag, 9. mai kl. 18.00 på skolen. Dette blir siste øvelse før konserten 21. og 22. mai. Her må dere prioritere øvelsen.

Første konsert er avviklet

For en nesten fullsatt Veldre kirke framførte mannskorene i "Våryre Karer i Kor" sin konsert. Fin stemning og mye flott sang.

Bodil Ellefsæter og Eva Jønsrud har oversendt noen bilder som viser engasjerte dirigenter i forskjellige faser og spente kor sangere. Eva har også sendt med noen ord som vi kan ta til oss. Er ikke enig i sammenslåing, men samarbeide, ja.

"Først en tusen takk for en flott kveld dekk ga øss!  Et ordtak sier: "Alt går - og noen ganger går det godt òg!"  Og det gjorde det i kveld.  Jeg var skikkelig spent - og litt nervøs - for både den ene og andre sangen.  Men når dekk skjerper dekk - og synger sammen - så blir det MEKTIG.  Je fraus nedover ryggen noen ganger.  Kanskje skulle dekk slå dekk ihop tæl ett kor?!  Je trur je må ivægen i mårrå òg, før da blir det enda bedre!  Detti var liksom Generalprøva....?"

Je prøvde å få foreviget noen artige og intense fakter til dirigentene!  Men motlyset var i sterkeste laget, så det ble vanskelig å få et skarpt bilde.  Jeg sender alle bildene, så får du velge ut om noen kan være aktuelle.  Vel blåst gutter!

Se her

På slutten av albumet er det noen videosnutter. Ganske bra lyd og framføring.

 

 

 

 

Andre konsert i Hamardomen

Bilde
Brumunddal Mannskor synger Brudefærden i Hardanger

Andre konsert i prosjektet "Våryre Karer i Kor 2016" ble gjennomført i Hamardomen i går, 22. mai med godt besøk.

Dette var 4. gang Brumunddal Mannskor sammen med mannskorene Næren og Fagen samarbeidet om dette prosjektet. Om det blir flere konserter i konseptet gjenstår å se. Vi får evaluere årets arrangement, så får vi se om det er grunnlag for flere samarbeidprosjekter.

Det er ikke enkelt å sette opp et repertoar som alle bifaller like sterkt. Om alle sangerne skulle fått innvilgetet sine ønsker ville det ikke blitt noen konsert i det hele tatt. Her må en være solidarisk og kanskje litt diplomatisk og godta noteutvalgets valg. Det er greit å være uenig og takhøyden skal være stor for synspunkter. Noen utfordringere skal det jo være. Og når en i ettertid ser at vi fikk det til på skapelig vis gir jo det en viss tilfredstillelse? Dirigentene kjenner sitt mannskap og vet hva som er sperregrensa. 

Konserten i Hamardomen i går med tiltagende regnvær ga en magisk stemning med rennende vann på domens glassflater. Med staute sangere, som kanskje var noe sikrere denne gangen, ble konserten mektig og variert. Tilbakemeldinger fra publikum gjorde oss godt etter mye øving og terpeing.

Konferansier Lise Holland gjorde en fenomenal jobb både i Veldre Kirke og i Domen. Her fikk vi alle en god presentasjon om her enkelt sang. Ingen fare å resirkulere konferansier med en slik kvalitet. En stor takk til Lise.

Hoffotograf Eva har oversendt bilder og webredaktør velger å bruke alle sammen. Dette viser stemning og engasjerte dirigenter og sangere med tekst under hvert bilde. Takk til Eva.

Bilder

you raise me up - RB

 

 Den siden du er på nå ble sist oppdatert 9/1-2018

Gå til hovedsiden for siste nytt

 Del denne siden på Facebook:

tipping.jpg 20/1-2020