Sangerbror og symaskinguru

Bilde

Øystein begynte å reparere symaskiner ved en tilfeldighet.De var helt ødelagt og kunne ikke bli verre, så jeg bestemte meg for å prøve

Slik begynner artikkelen om vår sangerbror Øystein som jeg fant i Ringsaker Blads nettavis. Denne er skrevet av Ingunn Klævahaugen og publisert 4. januar:

Øystein Haugen fra Tromsø har reparert og solgt symaskiner over hele Norge siden 1982. Han er en av få reparatører i Norge, og folk langvegsfra kommer til Moelv for gode råd.
Øystein Haugen startet som formgivningslærer på en skole hvor alt av utstyret var ødelagt, også symaskinene. Alle deler var ødelagte og knekte, men han skrudde de fra hverandre, fikk ut delene, bestilte nye og reparerte maskinene. Uten å ha noen spesielt god peiling på hvordan.

Her er en link til nettavisen hvor du kan lese resten - er åpen for abonenter

04NYHsymaskin_01-01-DSC_4780.jpg 7/1-2020MANGE MODELLER: Butikken hans ligger i dag i andre etasje av huset hans. Der selger han mange forskjellige modeller og typer symaskiner, samt gir opplæring i hvordan de skal brukes. Foto: Ingunn Klævahaugen

Vil hjelpe folk

Slik startet hans karriere som symaskinreparatør. Han har reparert symaskiner siden 1982, og etter hvert startet han sin egen butikk som solgte og reparerte symaskiner i Tromsø.

Nå har han drevet i bransjen i godt over 20 år, og det er det å hjelpe folk som driver han.

– Jeg liker å hjelpe folk til et bedre liv. Mange har forskjellige ting de plages med i livet. Hvis de kan ha symaskinen i orden, og kanskje bruker den som et fristed, får de kanskje kobla ut det som skjer ellers og oppleve mestring. Det er viktig, sier han.

04NYHsymaskin2_01-01-IMG_3017.jpg 7/1-2020

REPARERER: Haugen er en av få gjenværende symaskinreperatører i landet. Foto: Ingunn Klævahaugen

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

tipping.jpg 20/1-2020