I dag var vi i Purkdal`n

Bilde
Geir gir de siste informasjonene.

I Purkdal`n i Furnes Almening, litt nord for Vollkoia som kanskje er mer kjent, ligger det ei gammel koie som er restaurert og brukes av Ringsaker Kommune.

Navnet Purkdal`n kommer av terrenget koia ligger i. Før det ble veg i nærheten av koia var det trevalig, vanskelig å komme til. På dialekt var det vanlig å bruke purkete om ting som var vanskelig. Uttalen på stedet, slik som innfødte nybygdinger bruker det, er Purkdalskoia.

I dag hadde vi, Brumunddal Mannskor, fått forespørsel om vi kunne bidra med sang til en årlig samling psykisk helse i kommunen har ved Purkdalskoia.

Heldige med været var vi også. Det er ikke bestandig så enkelt å stille et presentabelt kor og ikke enklere er det midt på dagen på en hverdag. I koret er det nå overvekt av pensjonister så vi klarte å stille med 16 mann. Omtrent det halve av korets medlemmer. Resultatet av vårt varierte repertoar ble allikevel riktig godt mottatt. Ekstranummer måtte til. Dette tok koret og Geir på strak arm.

Som belønning ble vi servert kaffe fra svartkjel med granbar i tuten som sil og kringle. Dette smakte riktig godt i sola på denne idylliske plassen med storskog på alle sider.

Takk til Geir og  dere som stillte opp og som fikk presentert Brumunddal Mannskor på en god måte

Nedenfor ser du noen bilder. Foto av koret som synger: Jenny A. Djupvik.

Purkdal`n 05.06.18

 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse

Disse støtter korets arbeide med å bevare mannskortradisjonen: