Sittekrem og valg av bukser

Bilde

 

Ved lange ritt som Trondheim-Oslo er det viktig at du har en god bukse som sitter godt. Utvaskede og vide bukser har en lei tendens til å gi både øm og sår bakende. Være defor bevist i valget av bukse som du skal bruke under rittet.

Mange velger å smøre inn buksen med vaselin og/eller sittekrem i forkant av rittet. Du skal sitte lenge i samme buksen og kanskje være fuktig som følge av regn på hele eller deler av turen. Det kan derfor være lurt å smøre inn sømmer med vaselin og ellers både stump og bukse med sitte krem eller lignende for å hindre gnaging og påfølgende sår.

Mange har gjennom tidene "dynket" buksen med spenol, fuktighetskrem etc. Det kan også vurderes å benytte spesial sittekrem som også har en antibakteriell tilsetning. En velassortert sykkelbutikk som Boa, har selvfølgelig slik krem for salg.

Godt brukte sykkelbukser, som er vasket på 30 grader er kanskje ikke den som er renest etter vask. Og når vi først er inne på temaet, så er 60 grader med Milo et tips mht vask av bukser og annet sykkeltøy.


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse