Eventyret om Storrulla og Smårulla

Har omarbeidet litt på opprinnelig historie fra Trond Westergård 19 t gruppen 2009. (bare kapteinsnavnene er skiftet) Tenkte den kunne være litt fin nå i forberedelsene.

Eventyret om Storrulla og Smårulla

Det var en gang to ruller som het Storrulla og Smårulla. De skulle begge finne skatten ved pipematta i den store byen. Dit var det langt og lengre enn langt, det var østenfor øst og vestenfor vest og bak sju ganger sju blåner.

Til skatten må en komme seg fortere enn svint og raskere enn raskt for skatten er slik laga at den blir mindre og mindre verdt ettersom tida går.

Så det beste du gjør er å ri på Storrulla på ei lita seilefjøl. Seilefjøla må stå på høykant. Det gnager i baken, men skal du være med på leken må du smake steken.

Inne i Storrulla rumler og brumler risene Svein Ivar, Svein Aage og Ove. Og du må ta deg vel i akt for rumlingen. ”Hold rekka !”, ”Ikke opp på sida !” og mye mer sier de og du må høre vel etter mens du rir i vill fart på Storrulla. Gir du ikke akt blir du kasta av og skatten ved pipematta i den store byen blir mye mindre verdt – for du tar aldri igjen Storrulla. Storrulla suser fram så det dundrer i berget. ”Hold HØYRE !!!” roper den så smånisser og andre underjordiske skvetter av veien og gjemmer seg i lyngen der Storrulla farer forbi.

Faller du av Storrulla kan du enda berge deg. Bak Storrulla ruller Smårulla. Smårulla hører på ett ønske hvis du har på den gule, hvite og blå tryllekappa. Du må pipe ønsket pent fram og gjøre deg grann i målet, for i Smårulla hersker risen Bjarte og de to gjeterne hans Petter og Merethe. De slår med staven hvis du ikke passer på. ”Får jeg komme inn ?”, ønsker du og når Bjarte brummer ”Ja!” legger du deg helt nederst i Smårulla. Da kan du enda berge litt av skatten ved pipematta.

”Vi spiser”, roper Merethe og da må du late som du tygger, sjøl om maten byr deg i mot. ”Trø i front !”, roper Petter, og da må du hoppe litt opp og ned på seilefjøla di og se fryktelig travel ut, for det er enda langt igjen til pipematta – det gjelder å spare på kreftene.

Ramler du av Smårulla blir du bergtatt av Brytesekktrollet. Da finner du ikke skatten ved pipematta før det har gått sju vintre og sju somre og skatten ved pipematta blir så lite verdt at du aldri kan vise han til et levende menneske.

MEN rir du Storrulla eller Smårulla helt til pipematta i den store byen lever du lykkelig alle dine dager – og snipp snapp snute så var det eventyret ute ….

Forfatter
Trond Westergård


 Del denne siden på Facebook:

 Send meg artikler pr epost:

Registrer epostadresse